Coverband TCHOM

The Cheesy Heroes of Music korten ze voor je af tot TCHOM. Deze complete coverband met twee swingende blazers presenteert zich als een levende Jukebox. De koppies van deze heren worden sinds 2010 volgeladen met thema’s opgebouwd uit vergeten hits en knallende vloervullers van de laatste vijftig jaar. Wat denk je bijvoorbeeld van een starter van Ska waarna een hoofdgerecht van oude Disco gevolgd door een amuse van Rock met een vleug Latin als toetje? Het zijn de betere nummers die we kiezen en die andere coverbands hebben laten liggen. Soms moet het publiek wel even denken, maar daarna denken ze: “Verdomd ja, dat hebben die mannen scherp gezien”.

Hoe werkt dat met die jukebox dan?

In onze jukebox zitten diverse thema’s, met binnen elk thema verschillende nummers. Kijk maar eens op onze repertoire lijst voor een indicatie van de thema’s die we spelen. We hebben verschillende kiestechnieken ontwikkeld om de inhoud van de jukebox optimaal te benutten. Je scheurt bijvoorbeeld het symbool van je favo-blokje af van de keuze-kaart, we brengen het keuze-rad in actie of kunt ter plekke je keus doorbellen. En voor alle sferen hebben we wel een antwoord. Mensen nog aan het toetje? Die ene oom uit Hamburg is over? De dames willen even helemaal los met de heupjes? De echte mannen willen de wilde haren losrocken? TCHOM regelt het allemaal voor je, doorgaans in drie keer zo’n 45 minuten. Wil je als boeker meer hierover weten dan mail je het beste even met onze manager.

Doel: feest maken

TCHOM wil samen met het publiek van elk optreden een swingend feest te maken. Of het nu gaat om een festival, een bedrijfsfeest, een jubileum, een gala, een buitenpodium of om een optreden in de kroeg; dat maakt ons niet uit. Zolang we maar met z’n allen op het podium passen. Of desnoods stapt onze zanger graag van het podium het publiek in voor een meezingmomentje. En doen onze blazers dansjes of klimmen ze in de dichtstbijzijnde boom terwijl onze bassist als een volleerde links-back opeens het aanvalsgebied binnenstormt. We beginnen waar anderen al lang zijn opgehouden.

Z

zeven heren

Z

twee blazers

Z

zeer gevarieerde thema’s

Z

keuzerad, inbellen, inlevermoment etc.

Z

doorgaans 3 x 45 minuten

Z

interactie op en voor het podium

Z

feest, niks minder

Waar kom je ons tegen?

Onze thuisstad is Nijmegen, daar spelen we veel in de regio. Maar we kennen ook de rest van Nederland goed. Bijzondere plekken die we in onze memoires hebben opgeschreven zijn Plein ´44 te Nijmegen (Vierdaagsefeesten), de Jaarbeurs Utrecht (afsluiter congres), hotel Krasnapolski Amsterdam (afsluiter congres), Kersenfeesten Driel en Gendt, het plaatsje Reading (Engeland; twee kroegen), het Valkhof Nijmegen (Dag van het Levenslied) en het Hanzehoftheater Zutphen (benefiet Care4Tina). Maar ook relatief kleine locaties hebben een warm plekje in ons hart, TCHOM voelt zich bijvoorbeeld prima thuis op het podium van café Het Moment (Huissen), café Trianon (Nijmegen) en in De Klok (Gendt). Om te zien of we binnenkort bij je in de buurt spelen, kijk je het beste in onze agenda.

Kunsthal Rotterdam

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hotel Krasnapolsky

Global Cafe, Reading (Engeland)

Vierdaagsefeesten, Nijmegen

Kermis Voor-Beltrum

Jaarbeurs Utrecht

Het Moment

De Gebroeders

De Klok Gendt

Cafe trianon Nijmegen

cafe van ouds Nijmegen

De Waagh