Het was even zoeken. We willen namelijk niet dat we zomaar met iemand op een podium moeten klimmen. Nope. We vinden het belangrijk dat onze frontman mooie vocalen heeft, maar ook het publiek bij de kladden pakt. Én ook nog eens dat ‘ie ook backstage en in de tourbus past.

En die gozer hebben we nu gevonden. Als we hem vragen wat zijn meest cheesy held ever is dan heeft hij al direct moeite met kiezen. Iets wat de andere TCHOMmers wel herkennen. Met wat extra druk op ketel perst hij er dan toch een top vijf uit: Qua performance zonder meer Freddie Mercury. Qua stemgeluid gaat hij voor Sam Cooke en Roy Orbison. Met direct daarop volgend Prince en Marvin Gaye. En dat merken we ook als we met het samenspelen. Veel moois van verschillende werelden. Past perfect bij ons vinden we.

We stellen hem de komende tijd digitaal steeds verder aan je voor hier op de internets. Tussendoor zijn wij driftig bezig in ons repetitiehok om dat repertoire er in te stampen. En al zeggen we het zelf: dat gaat best lekker. Voor nu werken we toe naar 8 december. Dan gaan we voor het eerst met hem een podium op. Wij hebben daar veel zin in, en hopelijk kom je ook even luisteren en kijken. En mocht je niet persé voor de zanger komen: we nemen ook wat nieuw repertoire voor je mee. Er is geen enkele reden om thuis te blijven denken wij.